Werknemer zijn bij een onderneming is geen eenvoudige taak, maar CEO zijn van een onderneming, daarentegen, is nog veel moeilijker en veeleisender. Het organiseren van medewerkers, beantwoorden van vragen, zorgen voor de voortgang van het bedrijf en het nemen van grote beslissingen; iedere CEO heeft een stressvolle en uitdagende dagelijkse routine – wat een hoop verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Een van de veel voorkomende CEO fouten is het proces van verantwoordelijkheid nemen of verwachten dat andere medewerkers de verantwoordelijkheid nemen voor hun acties, zonder support te tonen. Hoewel dit misschien een beetje eng lijkt voor de CEO zelf, het nemen van verantwoordelijkheid is een essentieel en onlosmakelijk onderdeel van de rol – het succes van de onderneming is in handen van de CEO.

Het nemen van verantwoordelijkheid wanneer alles volgens plan verloopt of uitstappen wanneer het bedrijf problemen ondervindt, de CEO moet aan leidende rol nemen, zoals de naam aangeeft. Sommige CEO’s hebben de neiging om support en bereidheid te tonen als alles goed gaat binnen het bedrijf, maar als de problemen beginnen verwachten ze gewoon van de werknemers dat ze opstaan en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen acties.

Echter deze verwachting is ten eerste niet correct en zeer onwaarschijnlijk – de medewerker kan opstaan en support tonen wanneer de CEO dit eerst doet. De individuele acties van iedere medewerker zijn min of meer het resultaat van de methoden van de CEO’s. Dus, behalve het tonen van support in goede tijden, is het aanmoedigen van collega’s in moeilijke tijden meer dan cruciaal, niet alleen voor het personeel maar ook voor het bedrijf.

Het zijn van een CEO is gelijk aan het zijn van een leider – en een goede leider toont support voor zijn team en biedt hulp. Het nemen van verantwoordelijkheid gaat samen met een leider zijn, het maakt gewoon onderdeel uit van de rol. En een dergelijke positie vereist een sterke en verantwoordelijke persoonlijkheid die het bedrijf zal promoten.

Vond u deze informatie handig? Vul dan uw naam en email in om wekelijks informatie te ontvangen! Uw privacy zal gerespecteerd worden.

Naam

Jouw email